Sun Plaza a devenit Locul mecanizat #82

Mezdrea | 06 Iun 2013

Maşinării uriaşe din carton ondulat – creaţie unică, semnată Bernard Lagneau.

Artistul francez Bernard Lagneau a transformat Sun Plaza în Locul mecanizat #82 printr-o expoziţie neconvenţională, deschisă pubicului larg până pe 23 iunie.
 
Expoziţia este compusă dintr-o serie de sculpturi mecanizate din carton ondulat, de dimensiuni impresionante. Maşinăriile din carton sunt animate cu ajutorul unor electromotoare, punctele de pornire ale montajului, care transformă instalaţia de la oră la oră.
 
Instalaţia impresionează prin dimensiunile sale uriaşe: o greutate de peste 2 tone, 20 de metri înălţime, 1 km de bandă care uneşte cele peste 150 de rotiţe ale mecanismului (cea mai mare cu un diametru de 2 metri, iar cea mai mică de 5 cm).
 
Artistul este recunoscut pentru unicitatea creaţiilor sale - nu realizează niciodată aceeaşi lucrare de două ori. Fiecare expoziţie este unică, adaptată de fiecare dată la arhitectura locului în care este montată. 
 
Bernrd Lagneau şi-a expus proiectele în toată lumea şi a "mecanizat" până acum gări, fabrici, biserici, primării, chiar şi celebrul Musée d’Art din Paris şi cea mai mare dună de nisip din Europa, în localitatea Pyla din Franţa, unde a creat monstruoasa „Ville-fantôme”,  o construcție ce se întinde pe o suprafață de peste 1.000 de metri pătrați.

***
Sun Plaza Shopping Center, centrul comercial din sudul capitalei, este un proiect dezvoltat de EMCT România şi S IMMO AG. 
 
Pin It email