Aripi pentru măduvă de la Red Bull

Zoe | 04 Oct 2013

BTL-ism monstru la scară mondială.

Red Bull face chestii tari. Și cu mult cap. Și curaj. Proiecte pe care BTL-iștii și experții în social media din lumea întreagă le-ar vrea în portofoliu.
Așa că după ce a cucerit văzduhul, acum revine cu picioarele pe pământ, cu Wings for Life World Run. Adică cea mai mare cursă de alergare simultană din lume, care se va desfășura pe 4 mai 2014 pe cinci continente.

Totul pentru cei care nu pot să alerge: în întreaga lume sunt peste 3.000.000 de oameni care suferă de afecțiuni ale măduvei spinării și aproximativ 130.000 suferă anual accidente care afectează măduva și sfârșesc paralizați. Wings for Life este o organizație non-profit care iși folosește toate resursele pentru a realiza cercetări în domeniu. Iar Red Bull va fi organizatorul oficial al cursei, în toate țările participante. Nu e prima inițiativă de acest tip inițiată de brand în colaborare cu acest ONG - în iulie a început provocarea Wings for Life Formula 1, o competiție corporate în care echipele adună fonduri și se întrec pentru a câștiga la Infiniti Red Bull Racing.

Red Bull și Wings for Life World Run vor schimba regulile maratonului: toți participanții vor începe cursa simultan, pe 4 mai 2014, la 10 a.m UTC (1 p.m. ora României) și, la 30 de minute de la start fiecare grup va fi urmărit de o mașină oficială de finiș, care va accelera pe măsură ce cursa avansează. În momentul în care un participant este depășit de această mașină, cursa se inchide pentru el, continuând tot așa până când în întreaga lume vor rămâne doar doi participanți - o femeie și un bărbat.

Oricine se poate înscrie - de la alergători profesioniști la pasionați de sport. Până acum s-au anunțat în cursă nume ca Sabrina Mockenhaupt, surferul Robby Naish, foștii piloți de Formula 1 Eddie Jordan și David Coulthard, Sebastian Vettel - actualul campion mondial de Formula 1.

Înscrierile se realizează pe site-ul oficial, până pe 20 aprilie 2014, iar taxele de participare vor fi donate în totalitate ONG-urilor. Taxa diferă de la țară la țară, iar pentru România e de 124 lei, T.V.A inclus.

Așa că, la alergat! Mai sunt 212 zile până la start și site-ul pune la dispoziție o secțiune care te ajută să te antrenezi, deci numai bine pentru cine vrea să prindă aripi, să facă o faptă bună și, pe deasupra, să participe la ce se anunță a fi un efort de BTL extraordinar.
Pin It email