Carmen Albişteanu: teama de expunere trece cu… expunere

Zoe | 14 Noi 2013

25 de ani (până la primăvară), specialist marketing la Pintilie Broker de Asigurare (rca-ieftin.ro şi asiguratorii.ro).

Pentru Carmen micul dejun ideal e după o alergare în IOR şi constă într-o salată cu de toate - musai cu ceapă - mâncată tot pe fugă. Pe locul doi ar fi un cappuccino şi un croissant, în faţa Panteonului. Serialul preferat e plin de bătălii, regi şi dragoni. În telefon are poze din vacanţe şi cu pisici şi probabil ar putea trăi toată viaţa mâncând doar salată de vinete şi îngheţată.

Ce-ţi mai aminteşti din ziua în care ai scris primul post pe blog?

Domeniul carmenalbisteanu.ro a fost cadou. Probabil unul dintre cele mai faine. Înainte să scriu aici am avut două bloguri pe wordpress. Primul a fost un blog de echipă, făcut pentru Olimpiadele Comunicării, pe vremea când eram studentă. A fost amuzant, pentru că restul echipei nu scria, iar eu ajunsesem să povestesc acolo tot felul de chestii. L-am şters într-o zi şi parcă-mi pare rău. Când am intrat în rândul lumii şi mi-am făcut şi eu blogul meu, am scris şi şters primul post de câteva ori. Dar teama de expunere trece cu ... expunerea.
 
De ce-ţi place sムlucrezi în social media?

Social media îmi ocupă o parte relativ mică acum, de când mă ocup de marketing. La birou ajut mai mult cu direcţii strategice pentru paginile de Facebook ale celor două branduri de asigurări şi cu idei, dar am o colegă foarte pricepută care se ocupă de partea de content, management şi măsurători.
Însă îmi place libertatea din social media - îţi permiți să testezi idei cu bugete mici şi feedbackul apare imediat. Uneori simt nevoia să-mi pun la treabă partea creierului pe care scrie „social media" şi parcă mă relaxez la câte un brainstorming cu colegii, pentru că acolo apar mereu cele mai tari idei.

Cea mai deșteaptムchestie pe care a făƒcut-o un blogger român e...

Păstrarea echilibrului dintre obiectivele blogului, scrisul de plăcere şi autenticitate. Admir bloggerii care evoluează, îşi schimbă stilul sau zonele de interes şi rămân autentici. În schimb, nu-mi plac lucrurile prea personale puse pe bloguri şi blogurile în care apar poveşti demne de jurnal.

3 branduri din lumea asta pentru care ai lucra oricând 3 luni făƒrムsăƒ-ţi iei bani.

booking.com pentru e-commerce şi pasiunea mea pentru călătorii, Oreo pentru social media şi biscuiţi şi Apple pentru inovaţie.

Cea mai tare paginムde Facebook din lume e...

Oreo.
Pe doi, Innocent drinks.

Care a fost cel mai frumos lucru care ţi s-a întâmplat tocmai pentru cムlucrai în social media?

Cel mai fain lucru care mi s-a întâmplat de când am început să am tangențe cu social media sunt oamenii pe care i-am cunoscut şi faptul că am putut face lucruri care conteze pentru alţii.

Ce se face bine la noi când vine vorba de social media şi ce clar nu-i pe drumul cel bun?

Ce îmi place la social media din România este că avem încă idei fresh, avem umorul ăla sincer românesc, care nu seamănă nici cu ce fac (sud) americanii, nici cu ce fac olandezii, cu nimic. Însă avem mari probleme de profesionalism - „lasă, că merge şi-aşa" şi suntem cam hateri uneori. Uitam că ne jucăm cu aceleaşi jucării şi uităm să ne mai distrăm.

3 lucruri pe care le poate face un blogger pentru un brand mai eficient decât orice altムmetodムde promovare.

Un blogger poate fi o metodă mai eficientă de promovare pentru un brand pentru că e mai flexibil şi mai creativ decât alte metode. Cumperi display? Pui bannerele şi plăteşti factură. Lucrezi cu un blogger? Va veni (sau aşa e de dorit) cu idei care să te ajute să scoţi cât se poate de mult din campanie.

Aş spune că acele trei lucruri sunt implicarea, exclusivitatea (un blogger nu ar trebui să accepte bani de la branduri concurente) şi impactul real pe care îl poate aduce în lumea offline şi în viaţa a cititorilor şi care contează mai mult decât nişte cifre într-un raport.

5 bloggeri pe care i-ai scoate oricând la o cafea.

Cred că aş avea ce discuta la o cafea cu Groparu, Diacritica, Turambar, Neil Patel şi Garance Dore.

Dacă n-ar mai exista Facebook...

Mi-aş face un scrapbook şi aş merge cu el în vizită pe la prieteni :) 
Pin It email