Imbold Nativ şi inspiraţie din folclor

Redacţia | 18 Sep 2013

Asociația Culturală Imbold pregătește cel mai dischisit festival: Imbold Nativ. Vom avea muzică, gastronomie, design de obiect și design vestimentar, fotografie, ilustrație și pictură. Toate cu inspirație folclorică, într-un weekend 100% românesc.

Sărbatoarea începe vineri, 20 septembrie, la 20:00, la Palatul Știrbei cu vernisajul expoziției „Spirit pe plai”, unde Sorin Onișor, Bogdan Comanescu, Dragoş Mălăescu, Dan Dinu, Cătălin Georgescu, Cătălin Oprițescu, Mihai Ștețcu, Luiza Boldeanu, Daniel Vrăbioiu, Ioan Bălăşanu, George Popescu şi Andreea Săsăran ne-au pregătit o colecție pur românească.

Tot vineri avem parte și de un preview din colecțiile create pentru Imbold Nativ de: Caiverzipepereți, Una ca Luna, Iutta, Woodbenice, Woodyo, Ziurel, Dizainăr, Mihaela Ivana, Ciprian Vrabie, Culture-Soup, Lana și Getic.

Începând cu 20:30, David Sandu susține un workshop de bijuterie contemporană cu motive tradiționale românești, iar Fundaţia Dala ne arată un moment din Historia X printr-o instalaţie audio-video.

Toate acestea se servesc cu vin de sărbătoare și muzică românească de la Maria Răducanu.

Sâmbătă, 21 septembrie, festivalul se mută pe tărâmul Acuarela, de la ora 14:00. Designerii vin cu colecţii alese, care să meargă cu mustul și mâncarea la ceaun. Bonus, un workshop de gastronomie românească, urmat de un mix folcloric contemporan de la Karpov not Kasparov și o călătorie în folclorul românesc cu Corul Sound, dirijat de Voicu Popescu.

Ne vom delecta și cu ilustrațiile din expozția „Căpița Collective”, semnate de tinerii artiști: Aitch, Andrei Argaetic, Andra Badea, Buzu Ana Andronic, Cătălin Lartist, Claudiu Ciobanu, Cosmin Sandu, Cutărică, George Roşu, Ioana Şopov, Kitră, Loreta Isac, Matei Branea, Melania Bărbulescu, Paula Rusu, Pisica Pătrată, Saddo, Simona Simpson, Victor Fota.

Imbold Nativ se încheie în cea de-a treia zi, duminică, 22 septembrie. Începand cu ora 14:00, în satul Imbold din GrădinAcuarela, se anunță o mare adunare fotografică, personalități de seamă din lumea design-ului românesc și workshopuri meșteșugărești susținute de meșteri olari și tâmplari.

De la 22:00, toată sărbătoarea se mută în Club Colectiv, unde are loc un concert-dezbatere despre folclor cu un preview la noul album Subcarpați. Iar Matze, Danaga, Argatu’ și K-lu vor da ce au mai românesc pe scenă unde Bean este maestru de ceremonii.

***
Organizatori: Imbold, Asociația Culturală, Acuarela
Design și strategie: Hello Menthol

Pin It email