R´ha: scurtmetrajul care a cucerit internetul şi Hollywood-ul

Mezdrea | 20 Mai 2013

De pe băncile facultăţii, direct în marile studiouri de producţie de la Hollywood.

Kaleb Lechowski este un tip de 22 de ani care studiază Digital Film Design la Berlin Mediadesign Hochschule. Nimic deosebit până aici. Numai că el a reuşit să atragă atenţia marilor producători de la Hollywood cu un proiect pe care l-a făcut pentru şcoală. 

În ianuarie a cucerit internetul cu scurtmetrajul science fiction R´ha, o animaţie 3D de 6 minute, despre lupta dintre maşinăriile care se revoltă împotriva conducătorilor lor, o specie de extratereştrii. 
Ideea filmului i-a venit din 2011 şi a dezvoltat-o ulterior pentru un proiect şcolar. A muncit intensiv 7 luni, iar rezultatul a fost pe măsură. R´ha a înconjurat internetul, a avut 500.000 de vizualizări în numai 5 zile, este considerat cel mai bun scurtmetraj sci-fi al anului şi i-a adus lui Lechowski un contract la Hollywood. 
 
Ce i-a impresionat pe mai marii producători? Că un singur om, în primul an de studiu, a reusit să facă mai mult decât o echipă întreagă de animatori cu bugete de milione de dolari.
 
Proiectul urmează să fie transformat într-un lungmetraj pe care îl vom vedea cât de curând, sperăm noi, în cinematografe. 
 
Până atunci, Lechowski detaliază pe Tumblr fiecare cadru şi fiecare personaj în parte.
Pin It email