Miracolul animației începe la Anim'est

Redacţia | 04 Oct 2013

Zece zile de filme de animație, workshop-uri, muzică, premii, oițe și miracole. Între 4 și 13 octombrie, la cinematografele Patria, Studio, Elvira Popescu și în Club Control.

Anim'est a devenit unul dintre cele mai importante festivaluri de film de animaţie din Europa Centrală şi de Est și singurul de acest gen din București. Anul acesta au fost înscrise în competiție 1.040 de animații din 65 de ţări. Semn că și în România se pot face animații bune, pentru prima dată în istoria festivalului, doi animatori români au ajuns pe shortlist-ul pentru cel mai bun film studențesc. 

Pe lista de invitați de anul acesta se află Elveția, care vine cu o serie de animații deja consacrate. Cireașa de pe tort va fi o proiecţie specială a filmului Max & Co, în prezenţa regizorilor Frédéric şi Samuel Guillaume. HSLU - Hochschule Luzern, celebra școală de animație elvețiană, aduce, spre deliciul pasionaților de animație, cele mai bune lucrări ale studenților săi.

În plus, decanul Otto Adler, unul dintre cele mai importante nume ale filmului de animație, va fi prezent la festival. Alder a fost timp de treisprezece ani director al programului de animaţie de la Leipzig Film Festival, este co-fondator al Fantoche International Animation Festival şi fondator al secţiunii de animaţie a Black Nights Film Festival Tallin.

Lista invitaților continuă cu KLIK! Amsterdam Animation Festival, Michel Ocelot - scriitor, regizor, animator şi designer grafic francez, fost președinte al Asociației Internaţionale de Film de Animaţie și Aardman, unul dintre cele mai renumite studiouri de animaţie din lume.

Noi vom fi cu siguranță acolo să vizionam filmele din competiție, să ne speriem la Creepy Animation Night, să fim uimiți de proiecțiile speciale și să ii vedem pe cei mici cum se bucură la Minimest.

Programul complet, bilete și alte informații despre festival, pe site-ul Anim'est.

Nu ne ramâne decât să join & enjoy the miracle of animation.

***
Festivalul Internațional de Film de Animație Anim'est, membru al rețelei pan-europene Cartoon, este organizat de Asociaţia Este'n'est, cu sprijinul Uniunea Cineaștilor din România, Centrul Național al Cinematografiei, Programului Media al Uniunii Europene şi al Ogilvy.
Pin It email